Archiwa tagu: olej z konopii siewnych

Olej konopny przydatny również w kosmetyce [ZALETY]

juice

Olej konopny tłoczy się z nasion konopi siewnej – w błyskawicznym tempie podbija serca kobiet na całym świecie.  Świetnie wpływa na pielęgnację skóry oraz włosów. Najwyższy czas, abyś poznała go lepiej.

Olej niemal w 80% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, które mają zbawienny wpływ na zdrowie oraz urodę. Dodatkowo jest bogaty w minerały, aminokwasy, witaminy (witamina A, witamina D, witamina E i witamina K) i fosfolipidy. Udowodniono również jego działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Te wszystkie zalety sprawiają, że olej doskonale nawilża, wygładza, regeneruje oraz chroni skórę i włosy. Dzięki temu również jest najskuteczniejszym i wielofunkcyjnym kosmetykiem.

Olej konopny możecie dodawać do swoich ulubionych kosmetyków, aby ulepszyć ich działanie. Szczególnie do balsamów do ciała, kremów do twarzy, szamponów oraz odżywek do włosów.

Jeżeli zależy Wam na silniejszym działaniu możecie go nakładać bezpośrednio na skórę. Zostawiamy Wam naszą listę najważniejszych zalet oleju:

  • Po nałożeniu na twarz naprawia płaszcz hydrolipidowy naskórka i uzupełnia uszkodzenia, dzięki czemu skóra zatrzymuje wilgoć, a naskórek lepiej pełni funkcje ochronne.
  • Olej chroni również cerę przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych – w tym również chroni przed mrozem, wiatrem oraz słońcem.
  • Pomaga łagodzić stany zapalne przy łuszczycy, egzemie, atopowym zapaleniu skóry.
  • Zapobiega również przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek, dzięki temu, że skutecznie regeneruje skórę.
  • Odżywia cerę oraz nadaje jej zdrowego wyglądu.
  • Mimo, że to olej to skutecznie reguluje wydzielanie sebum. To jest niezwykle ważne przy leczeniu trądziku.
  • Całkowicie niweluje również świąd skóry przy dermatozach oraz alergiach.
  • Chroni przed podrażnieniami i przebarwieniami skóry.
  • Stosowany na skórę głowy sprawia, że włosy zaczynają szybciej rosnąć oraz są pełne blasku. Łatwiej je również rozczesać.

Warto wspomnieć, że olej szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Która z Pań już wcześniej znała zalety tego oleju?